Vi skapar vackra, tidlösa
och funktionella möbler.

Vi är ett familjeföretag som kombinerar nytänkande med en stark svensk möbeltradition. Tillsammans med våra formgivare tillverkar och säljer vi möbler till kunder inom främst offentlig miljö. Våra möbler ska vara lätta att trivas länge med.

Redan från starten 1945 i småländska Skillingaryd, en ort med stor möbeltradition, har vi på Ekdahls drivits av viljan att skapa egna produkter där vårt kunnande och vår erfarenhet kombinerats för att hitta de mest optimala lösningarna.

Då, kaffekvarnar. Nu, tidlösa produkter som är lika sköna att se på som att använda. För sedan 1952 har vårt fokus varit egentillverkade svenska möbler. Designade möbler tillverkade i nära samarbete med våra formgivare för att säkerställa såväl långsiktighet som tillgänglighet. Två viktiga kriterier för en möbel som ska användas inom offentlig miljö – vår huvudsakliga marknad.

Allt började 1945 när Torsten Ekdahl en regnig höstdag såg en annons i den lokala dagstidningen om att ett företag i Göteborg sökte en samarbetspartner för tillverkning av kaffekvarnar.

Senare samma dag satt sig Torsten på tåget till Göteborg och några timmar senare tågade han in till Göteborgsproducenten och presenterade sig. Efterföljande dag var starten av Ekdahls ett faktum i och med att Torsten och hans svåger fick orden att göra trälådan till den nya kaffekvarnen.

Entreprenörskapsandan lever än idag starkt kvar i företaget och vårt fokus är fortfarande trä, men i andra former. Tillverkning av kökssoffor till Kooperativa förbundet på 50- och 60-talet har idag ersatts med Astrid soffbord, Moment stol och andra möbler tillverkade med stor hantverksskicklighet och yrkeskunnande. Möbler formgivna för nuet. Och för framtiden.

Trä är en naturlig råvara och vår strävan har hela tiden varit att försäkra oss om minsta möjliga miljöpåverkan. Redan på 70-talet var vi tidigt ut med miljövänlig ytbehandling i och med användningen av vatten. Vi var också tidigt ute med ett systematiskt kvalitetsarbete. Vi tror att hög kvalitet ger hållbara möbler vilket också är bra för miljön.

Alla våra möbler tillverkas i egen regi i vår fabrik och vi lovar dig som kund alltid hög leveranssäkerhet. Vi lovar dig också korta beslutsvägar – det ska vara enkelt att snabbt komma i kontakt med oss. Vår målsättning är att vara en flexibel och lyhörd samarbetspartner. Titta gärna på vårt sortiment eller kontakta oss 0370-733 70 så berättar vi mer.